søndag den 24. maj 2009

Jordbær-Tærte + opskrift

Super lækker jordbærtærte med marcipanfyld og flødecreme.

Opskriften kommer her:


Mørdej:
150 g. mel
100 g. smør
50 g. sukker
½ æg

Fyld:
100 g. smør
100 g. sukker
100 g. reven marcipan
½ æg

Pynt:
100 g. smeltet chokolade

Creme:
2½ dl. mælk
½ pose kagecreme (kan også laves fra bunden, men hvis man har lidt småtravlt ;) )
2½ dl. piskefløde


500 g. friske pæne jordbær

Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time. Fyld: Rør smør og sukker tilsæt marcipan og et ½ sammenpisket æg.Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform læg fyldet på og bag den ved 200 grader C ca. 20 minutter. Pynt: Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade. Creme: Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten. Pynt med jordbær.

Så der serveret. Den vælter kegler den her tærte. 1000 gange bedre end bagerens, har jeg ladet mig fortælle :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar